Walther 1250 Dominator FT pcp luchtbuks

De Walther 1250 Domintaor FT in 6.35 mm online aangeschaft bij Krale Schietsport en zoals gewoonlijk keurig en snel thuisbezorgd gekregen! Eenmaal binnen direct alles uitgepakt en mijn complimenten aan de firma Walther! Echt alles zit er op en er aan inclusief een super degelijke geweer koffer. De Walther 1250 Domintaor FT wordt dus geleverd met een zeer goede richtkijker (Walther FT 8-32×56), een bipod, geluidsdemper, 2x 8 schots magazijn, montageringen, vuladapter en dus een super vette koffer! Echt perfect om hem mee te nemen naar de schietbaan en natuurlijk vooor het opbergen. Voor mij is dit mijn eerste PCP luchtbuks dus was het een extra spannend momentje natuurlijk ­čÖé Als je altijd met knikloopbuksen, co2 buksen en pompbuksen in de weer bent geweest is dit de laatste stap die je kunt maken. En geloof me, het is vet! Tijdens het “unboxen” van de koffer werd ik steeds enthousiaster maar het zou nog even moeten duren voordat ik kon schieten….want hij wordt natuurlijk niet geleverd met een cilinder onder druk en ik had nog geen persluchtfles of handpomp om hem te vullen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet erg. Zo leer je je wapen goed kennen zonder er mee te schieten. Dus ik heb alles natuurlijk even ge├»nstalleerd en ook weer gedemonteerd en dit gaat zeer eenvoudig met de Dominator 1250. Als je wilt kun je er dus heel eenvoudig een andere kolf op plaatsen bijvoorbeeld, deze zijn ook in vele mooie varianten te verkrijgen. Ik merkte wel direct dat het laden van het wapen wel wat stroef ging, waarschijnlijk moet alles nog wat inlopen maar dat zal ik gaan merken na het schieten. Ik berg trouwens al mijn buksen op met een wapenslot voor de veiligheid! Want jullie weten safety first ­čśë

Ik heb de Walther ingeschoten op 25 meter met 2 verschillende kogeltjes. De H&N Field Target Trophy 19.91 gr. en de JSB Exact 25.39 gr. omdat ik van verschillende andere reviewers had begrepen dat deze wel goed zouden zijn. Op de binnen baan komt bij mij de H&N duidelijk beter naar voren maar buiten de JSB, dit komt waarschijnlijk door het verschil in gewicht (en natuurlijk mijn schietkunsten ;-)) Ik heb de Walther 1250 pas echt goed kunnen inschieten op de indoor baan, omringd (dus goed geholpen;-)) door mijn expert mede-schutters wist ik uiteindelijk aardige groepjes te schieten op 25 meter. Hier heb je geen weersinvloeden en kun je super rustig en geconcentreerd schieten. Ook weet je zeker dat de afstand exact klopt. Dit kan ik echt iedereen aanraden vooral omdat je vaak bijgestaan wordt door andere (meer ervaren) schutters.

Hieronder vind je wat specs van de Walther 1250 Dominator FX zoals ik deze destijds kocht;

 • Merk Walther
 • Kaliber 6.35 mm / .25
 • Krachtbron Perslucht
 • Vuldruk (bar / psi) 300 / 4351
 • Energie (Joule / ft.lb) 50 / 36.8
 • Fabrieksopgave (m/s) 229 – 6.35 mm / .25
 • Spansysteem Grendel
 • Automatische veiligheidspal
 • Gewicht (gram) 5600
 • Looplengte (mm) 600
 • Totale lengte (mm) 1160
 • Geen vizierlijn
 • Richtkijker Walther FT 8-32×56
 • Montage rail: Dovetail (11mm)
 • Universele kolf
 • Kolf materiaal synthetisch
 • Inclusief 2 Magazijnen, bipod, geluiddemper, koffer, montageringen, vuladapter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *