Gamo Cadet Delta knikloopbuks

Eindelijk een review over mijn allereerste luchtbuks ever 🙂 De Gamo Cadet Delta! Ik kocht deze buks toen ik net 18 was geworden bij de legerdump in Groningen en was zo trost als een pauw eindelijk mijn eigen luchtbuks en nog een stoere ook (vond ik toen :))) De Gamo Cadet Delta is van hard kuntstof maar voelt niet goedkoop aan, nu weet ik niet of dit bij de huidge Cadet Deltas nog steeds het geval is natuurlijk. De Gamo Cadet Delta is een 4.5 mm knikloop luchtbuks met een traditionele spanveer en heeft standaard richtmiddelen uiteraard met een verstelbare keep. Ik heb er destijds een simpel richtkijkertje 3×15 bijgekocht maar ook daar was ik natuurlijk apetrots op en waarom eigenlijk ook niet. De Gamo schiet gewoon prima en de mondingssnelheid is 160 m/s dus voor bijvoorbeeld schieten op kaartjes op 10 meter dikke prima. Het spannen gaat ook heel erg makkelijk dus voor jonge of vrouwelijke schutters is dit echt een prima buks om mee te leren schieten. Ook is het gewicht van 2,5 kilo zeer prettig, dit komt ook mede omdat het een vrij korte luchtbuks is. De terugslag is ook minimaal. Maar het eind oordeel over deze lichte, korte ee makkelijk te hanteren luchtbuks is gewoon dik in orde zeker voor iemand die net begint en niet veel geld (ik betaalde destijds geloof ik 175 Gulden) wil uitgeven.

Ik heb deze luchtbuks nooit kunnen verkopen uit puur sentiment want ik hoop dat mijn zoon ooit leert schieten met deze mooie degelijke luchtbuks voor de echte beginner. Één ding dan moet de Gamo het nog wel even een jaartje of 10 volhouden 🙂

Foto’s en filmpjes volgen asap!

Hieronder de specs van de Gamo Cadet Delta:

 • Kaliber 4.5 mm / .177
 • Krachtbron Veersysteem
 • Energie (Joule / ft.lb)
 • Fabrieksopgave (m/s) 160
 • Spansysteem Knikloop
 • Magazijncapaciteit Geen magazijn
 • Veiligheid Ja
 • Gewicht (gram) 2500
 • Looplengte (mm)
 • Totale lengte (mm)
 • Montage rail Dovetail (11mm)
 • Kolf Universeel
 • Kolf materiaal Synthetisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *